Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ»
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας εντός του Αγίου Όρους προχώρησαν πριν από λίγο Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισες διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή καταπάτηση και συνεχιζόμενη διεκδίκηση δασικών και δημοσίων εκτάσεων καθώς και ιδιωτικών ιδιοκτησιών (εντός και εκτός σχεδίου πόλεως) από Μοναστήρια της Αθωνικής Πολιτείας.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και τα μέλη της Διαδημοτικής Κίνησης Πολιτών Χαλκιδικής (Χαλκιδική SOS) μετά από συγκέντρωση στην Ουρανούπολη και πορεία διαμαρτυρίας στην Πύλη του Αγίου Όρους (Μονή Ζυγού) πέρασαν τα σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας και προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία εντός της.

«Να τερματιστεί η παραβίαση του άβατου των οικογενειακών μας περιουσιών» αξίωσαν άνδρες και γυναίκες που με την αρωγή φορέων, συλλόγων και Δημοτικών Αρχών της Χαλκιδικής ζητούν την άμεση κι αποτελεσματική παρέμβαση της πολιτείας.

Τα μέλη της Διαδημοτικής Κίνησης Πολιτών Χαλκιδικής, αρνούνται να υποκύψουν σε αποφάσεις επικυρωμένες από βυζαντινά χρυσόβουλα, οθωμανικά μολυβδόβουλα και Χουντικά Υπουργεία!!!

· Οι δασικές εκτάσεις δεν ανήκουν σε κανέναν. Είναι περιουσία όλου του ελληνικού λαού. Να ανακληθεί ο αποχαρακτηρισμός τους.

· Ιδιοκτησίες Δημοσίου δεν έχει κανείς δικαιοδοσία να χαρίζει σε Μοναστήρια. Κι αυτές ανήκουν σ’ όλους μας.

· Δημοτικές Ιδιοκτησίες όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις της «Πρόνοιας», γήπεδα και κεντρικές πλατείες αξιώνονται δικαστικά από τις Μονές…Γιατί? Παιδιά, υπερήλικες, αθλητές και περίοικοι πού θα πάνε?

· Η ιδιωτική μας περιουσία (πατρώα γη: οικόπεδα, αγροτεμάχια -καλλιεργήσιμες εκτάσεις-, οικήματα, κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ιδιωτικές μονάδες camping, κτηνοτροφικές μονάδες κτλ) δηλωτική της ιστορικής μας εντοπιότητας και μ’ αταλάντευτους οικογενειακούς δεσμούς απειλείται.

ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Μονή Κουτλουμουσίου 4.500 στρ. Δήμος Τορώνης
Μονή Ξενοφώντος 53.000στρ. Δήμος Σιθωνίας
Μονή Βατοπεδίου 8.608στρ. Δήμος Σταγείρων- Ακάθνθου
Μονή Διονυσίου 15.400στρ. Δήμος Ορμύλιας
Μονή Βατοπεδίου 12 οικόπεδα Δήμος Καλλικράτειας

Για λεπτομέρειες και εκτενή πληροφόρηση αναφορικά με ιστορικά και άλλα στοιχεία των διεκδικούμενων περιοχών στο
Blog: http://chalkidiki-sos.blogspot.com

Παρακαλείστε για την ΑΜΕΣΗ δημοσιοποίηση του γεγονότος.

Με εκτίμηση
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6944625178
(ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑ)

E-MAIL
chalkidiki.sos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: