Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Δόξα τον θεό δεν είμαστε μόνοι ….

«Διεκδικήσιμη» και η… Κόκκινη Πλατεία
Οι μονές του Αγίου Ορους ήταν πάντα πλούσιες και ασκούσαν ανέκαθεν επιχειρηματικές δραστηριότητες. «Πώς θα ζούσαν αλλιώς τα μοναστήρια;», λέει στην «Κ» ένας παλαιός Αγιορείτης. Βυζαντινοί αυτοκράτορες, τσάροι, Σλάβοι ηγεμόνες χάριζαν κατά καιρούς τεράστιες εκτάσεις στα μοναστήρια για να τους μνημονεύουν. Μετόχια από τέτοιες δωρεές έχουν αμέτρητα τα μοναστήρια.
Ακόμη και η Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα λένε ότι τους ανήκει ως μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων, η οποία και σήμερα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Κρεμλίνο για την παραχώρηση ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου γύρω από τον ναό του Αγίου Νικολάου. Ο Μπόρις Γέλτσιν τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους το δώσει, όμως ο Πούτιν ήταν ανένδοτος προτείνοντάς τους ανταλλαγή με κτίσματα σε άλλες περιοχές της Μόσχας, λύση που όμως δεν ικανοποιεί τους Αγιορείτες!

1 σχόλιο:

Ερινύα είπε...

Ελπίζω, τουλάχιστον, αγαπητοί Χαλκιδικιώτες, ο θεός τον οποίο δοξάξετε στον τίτλο της ανάρτησής σας να μήν είναι ο ίδιος θεός των Καλόγερων, να μην είναι ο Γιαχωβάς της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης (με όποιο όνομα ή μεταμφίεση αυτός παρουσιάζεται)...
Όσο συνεχίζετε να ταΐζετε αυτό το θηρίο, όσο οι γυναίκες και τα παιδιά σας το θυμιατίζουν με κεριά και λιβάνια, ενώ αυτό σας αρπάζει τη γη και τους κόπους της ζωής σας, δεν πρόκειτε να ξεφύγετε πραγματικά από τα κοφτερά του δόντια.