Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ 5-10-2008


Ομιλία της εκπροσώπου της διαδημοτικής κιν chalkidiki sos Κυριακής Μάλαμα (ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ 5-10-2008)


Χαλκιδιώτες και χαλκιδιώτισσες φίλοι και φίλες


Σήμερα δεν είναι μέρα γιορτής, ούτε μέρα δικαίωσης
Σήμερα κρίνεται ο αγώνας μας , ο μακρόχρονος και επίπονος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής που τόσα χρόνια μονοί μας αντιμετωπίζαμε την παγερή αδιαφορία των κυβερνώντων και την αδηφαγία των μοναστηριών του Α. όρους.
Σήμερα αντικρίζουμε έκπληκτους και παραπλανημένους πολιτικούς, εμβρόντητους και εξορκισμένους μοναχούς για αυτά που όψιμα ανακάλυψαν και επικαλούμενοι την νομιμότητα και το αίσθημα δίκαιου κραυγάζουν σαν ιουδαίοι για την σταύρωση του Εφραίμ.
Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν έχει δράκο
Εμείς τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε για την αποτροπή των καταπατήσεων από τις μονές Ξηροποτάμου, Ξενοφώντος, Δοχειαρίου, Ζωγράφου, Διονυσίου, Κουτλουμουσίου, Αγ. Παύλου και Μεγίστης Λαύρας .
Το βατοπέδι δεν έχει κάνει τίποτα χειρότερο από ότι έχουν κάνει οι μονές που προανέφερα, απλά το βατοπέδι εκτός από τα νέα ήθη που εισήγαγε στο Όρος έδωσε και την αίσθηση στις ανταγωνίστριες μονές ότι θα τα πάρει όλα, ακόμη και τα ρέστα .
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών να το κάνουν αν θέλουν όχι όμως στην πλάτη μας
Μήπως έχουν την εντύπωση ότι με την αποπομπή ακόμη και την καρατόμηση του Εφραίμ εμείς μπορούμε να ξεχάσουμε τα 100.000 στρέμματα που μας άρπαξαν τα προαναφερόμενα μοναστήρια ή ότι θα κλείσουμε τα μάτια μας για τα άλλα 100.000 στρέμματα που ακόμα και σήμερα μετά από όσα συνέβησαν, ξεδιάντροπα διεκδικούν.
Τους προειδοποιούμε, τα Παπατζηλίκια τους δεν περάνε σε μας…
Εφόσον η θρησκευτική ηγεσία σιωπά και νίπτει τας χείρας της εξαντλώντας την πνευματική της καθοδήγηση μόνον στους αστέρες της γιουροβίζιον τύπου Καλομοίρας και Ρουβά, η κυβέρνηση έχει ιερή υποχρέωση να σηκώσει το σταυρό, μιας και ορκίζεται στο όνομα του Ελληνικού λαού .
Ξέρουμε το σκάνδαλο έχει βάθος ,η διαπλοκή είναι μεγάλη και τα λεφτά είναι πολλά, αλλά αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει τότε δεν είναι κυβέρνηση .
Εάν δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λύσουν δια παντός το πρόβλημα ας ακούσουν την πρόταση του σύριζα « καταργήστε τα χρυσόβουλα και τα ειδεχθή μολυβδογράμματα».
Εάν πάλι ντρέπονται να κάνουν αυτό που τους λέει ο σύριζα δεν έχουν παρά να επαναφέρουν τον νόμο του 1965 που όριζε την « ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓ, ΟΡΟΥΣ» και την απόδοση τους στους ακτήμονες
Εκτός ,εκτός εάν συμφωνούν με την χούντα που κατήργησε αυτόν τον δίκαιο και ευεργετικό νόμο.
Καλούμε λοιπόν όλους τους παραπλανημένους και ανυποψίαστους να υποψιασθούν…
Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να μπορούν να μας κοιτούν στα μάτια….
Εμείς φίλοι και φίλες είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε
Εμείς θα είμαστε εδώ και τα επόμενα χρόνια
Εμείς θα είμαστε εδώ γιατί είναι ο τόπος μας
Δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν Ο αγώνας είναι μονόδρομος και να είστε σίγουροι.. θα νικήσουμε